Ihka ensimmäinen oma perennapenkki

Reissun jälkeen on taas puuhattu pari päivää ankarasti puutarhassa. Ensimmäiseksi piti tietenkin tarkastaa kaikki ja katsoa, mitä on tapahtunut sillä aikaa, kun on ollut poissa. Mitään hirveän dramaattista ei ollut nähtävissä. Jotenkin olin tyytymätön yleisilmeeseen ja päätin poiketa ihan muuten vain Haarajoen puutarhalla kauppareissun yhteydessä.

wp-image-754123255jpg.jpeg

Talon etuoven vierusta on ollut minulla työn alla jo pidemmän aikaa. Aloitin näkymän kohentamisen tuomalla äidin mökkitien varresta ruostuneen maitotonkan ja tänä vuonna istutin siihen auringonkukkia. Ne ovat kasvaneet siinä hämmästyttävän hyvin. Kukannuput alkavat olla jo melko suuret. Ei enää tarvittaisi paljonkaan aurinkoa, kun ne aukeaisivat. Niiden katveessa kasvaa yksi paljon puhutuista malabarinpinaatin taimista. Viime vuonna minulla kasvoi tonkassa krassia.

20160715_111944-1.jpgViime syksynä siirsin pihan perällä kuivassa maassa kituvan syyskaunosilmän talon etupuolelle oven viereiselle seinustalle ja laitoin sille hieman uutta multaa. Ilokseni se on lähtenyt hyvään kasvuun uudessa paikassa. Olen mielessäni kypsytellyt ja pohtinut, millaisen kukkapenkin perustaisi sen ympärille ja mitä laittaisin sille seuraksi. Alkukesästä istutin sen viereen esikasvattamani kaunopunahatun taimet, joihin ei vielä tänä vuonna tule kukkaa, joten edelleen penkkini oli hyvin vaatimaton. Ei se vielä oikeastaan ollutkaan mikään kukkapenkki.

20160715_111935-1.jpgPuutarhamyymälästä nappasin mukaan kolmanneksi punalehtisen, kivannäköisen perennan, jossa on valkoiset pienet kukat.Nimen tietenkin unohdin samantien, joten jos joku lukija tunnistaa, olisin iloinen kommentista, jossa kerrot nimen. Kaivoin ylös pikkutulppaanin sipulit ja istutin uuden tulokkaan kolmanneksi. Sipulit siirsin sivummalle ja jätin niille vähän tilaa kasvaa keväällä. Reunustin penkin luonnonkivillä ja heti alkoi näyttää oikealta kukkapenkiltä, ja etuoven seinusta on paljon huolitellumman näköinen.

wp-image-1476540096jpg.jpeg

Ei tämä kyllä mitään perennapenkkikilpailua voittaisi eikä pääsisi varmaankaan edes pistesijoillekaan, mutta se on minun aivan ihka ensimmäinen itse suunnittelemani ja perustamani perennapenkki, ja itse olen siihen oikein tyytyväinen tällä hetkellä. Ensi kesänä nähdään, tuleeko kaunopunahattuun kukkia ja miten sitten kasvivalintani sointuvat yhteen.

wp-image-2118497743jpg.jpegLisäksi ostin yhden verenpisara-amppelin pelargonioiden seuraksi, kun se näytti niin upealta ja oli tarjouksessakin. Riippapelargoniani eivät ole oikein vielä päässeet kasvussa vauhtiin ollenkaan vaan näyttivät niin vaatimattomilta, että kaipasin vähän lisää väriä. Toiselle riippapelargonialle keksin uuden paikan keittiöterassin kasteesta,  ja siihen se sopikin hyvin toisten pienten pelakuiden seuraksi.

6 ajatusta artikkelista “Ihka ensimmäinen oma perennapenkki

 1. Perennapenkit ovat itsestään paholaisesta! Keväällä parantelemani penkki enää näytä kovin hyvältä, huoh. Toivotan onnea omalle penkillesi 😃 Kysymäsi perenna näyttäisi joltakin keijunkukalta, tarkempaa määrittelyä en osaa sanoa.

  Liked by 1 henkilö

 2. Kyllä siitä hyvä tulee! Kaunopunahatut kukkivat pitkälle syksyyn ja ovat oikeita perhosmagneetteja. Tuo punainen näyttäisiä olevan kuten Merja sanoi keijunkukka, punainen versio. On vielä ”talvivihanta” eli heti keväällä lehdessä. Syksyllä muutamia sipulikukkia joukkoon niin penkki on bueno varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn:)

  Liked by 1 henkilö

 3. Hei! Sinä olet varmaan se Satu joka jätti kommentin tämänpäiväiseen postaukseeni. Piti tehdä hieman salapoliisityötä ennen kuin löysin blogisi, mutta onnistuihan se. 🙂
  Valitsemasi kasvit sopivat minusta todella kauniisti yhteen. Kyllähän perennat ovat puutarhan perusta ja minunkin pitäisi hankkia niitä paljon lisää.
  Ihania puutarhahetkiä sinulle!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s