Meillä ei presidenttiä vaihdeta

Rapakon takana presidenttipeli alkaa olla kovimmillaan, mutta minun ei tarvitse uutta presidenttiä valita. Presidentti-kärhöni on nimittäin niin upeasti kukassa, ettei paremmasta väliä. Viime vuonna ei muistaakseni ollut näin monta kukkaa yhtäaikaa ihailtavana. Nyt se onnistui aloittamaan kukintansa juuri sopivaan aikaan, jotta voin esitellä sen ylpeänä kaikille kaappiani kastamaan tuleville vierailleni.

Presidentti kuuluu jalokärhön Lanuginosa- ja Patens-ryhmän lajikkeisiin, jotka kukkivat loppukesällä, vasta heinä–syyskuussa. Toisella puolella pihaa oleva alppikärhö sen sijaan kukkii aikaisin alkukesästä. Nyt siinä on hauskat hapsumaiset siemenkodat.

Hankin kärhön vuosi sitten keväällä ja tänä keväänä olin aivan varma, että se ei ole selvinnyt talven yli, mutta juhannuksen jälkeen koin ihanan yllätyksen, kun huomasin sen kasvaneen huimaa vauhtia poissa ollessamme. Nyt se on silmin nähden vahvistunut. Ehkä lannoittaminen ja kosteus, ja mikä liekään, on ollut sille hyväksi.

Tähän saakka en ole leikannut kärhöjäni mitenkään erityisesti keväällä enkä syksyllä. Olen vain poistanut joskus selkeästi kuolleita oksia. Muun muassa Suomalainen taimi -sivustolla annetaan kyllä ohjeita sekä  kevään että syksyn leikkaukseen. Jalokärhöstä kehotetaan poistamaan syksyllä kukinnan jälkeen kukkineet latvan osat talvisuojauksen yhteydessä.  Tämä oli minulle aivan uutta, joten pitääpä laittaa korvan taakse.

1471699338902-231090143

 

Nyt ryhdyn vieraita odottamaan!

4 ajatusta artikkelista “Meillä ei presidenttiä vaihdeta

  1. Todistetusti upeita! Kärhömaailmaan en ole koskaan ehtinyt sukeltamaan. Jos nyt olisi puutarha, niin ruusuhulluuttani täydentäsi kärhömania.

    Liked by 1 henkilö

  2. Noin upeasta Presidentistä kannattaa pitää huolta! Upea kukinta, minulla kärhöt jäivät melko vaisuksi tänä kesänä, mutta syy taitaa olla puutarhurissa. Muistin tarjoilla aika laiskasti pollen parasta…

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s