Myrskyisen päivän huvit

Reissuviikonloppuna ei pääse nauttimaan oman pihan ihanuuksista, mutta kyllä kauneutta voi löytää melkein mistä tahansa, sillä kauneus on todellakin katsojan silmässä. Tänään piti olla kanoottipurjehduskisa Padasjoen Nyystölänlahdella, mutta myrsky muutti suunnitelmat ja kisat siirrettiin sunnuntaiksi. Niinpä minulla jäi hyvää aikaa tarkkailla ympäristöä ja raportoida kiinnostavista löydöistä tännekin.

Ensimmäiseksi huomioni kiinnitti majapaikkamme Onnenmyyrän pihalla kasvava komeasti kukkiva syyshortensia on ehkä jo iäkäs, kun on kasvanut jo puumaiseksi.Ihastuin siihen niin, että aloin miettiä, pitäisikö sellainen hankkia omaankin pihaan. Puutarha.netin sivuilla sitä kehutaan helppohoitoiseksikin. Maaperään voisi olla sopiva meillä, jos olen oikein ymmärtänyt, että sammaloituminen kertoo maan happamuudesta. Taustalla näkyy omenapuita, joiden oksat notkuvat omenoista.

WP_20160827_10_05_51_Pro (2)

Rakennuksen ikkunan alla oleva kukkapenkki on jo ohittanut loistonsa päivät, mutta siitä voi vieläkin aavistaa, miltä se on parhaimmillaan näyttänyt. Vanhoja perennalajikkeita on tunnistettavissa edelleen useita. Olen huomaavinani sieltä ainakin palavanrakkauden ja syysleimun. Kestävävimmät niistä loistavat edelleen upeasti ja muodostavat taustansa kanssa harmonisen kokonaisuuden: kermanvaaleaksi rapattu kiviseinä, sypressimäinen pinja ja kultapiiskun syyskesän keltainen sävy.

WP_20160827_10_06_25_ProOnnenmyyrä on toiminut aiemmin vanhainkotina. Ruokasalin seinältä voi aamupalan aikana lukea kaatuneiden veljien nimet seinältä ja pohtia syntyjä syviä.  Sellaista taulua ei olekaan kaikenmaailman scandicien aamiaishuoneissa. Jokaisen ikkunan eteen ikkunalaudalle on aseteltu ruukku, jossa kukkii minulle tuntematon purppuranpunainen kukkanen.

WP_20160827_10_03_47_Pro

Sain selville, että kukan nimi on kukonheltta. Onko kenellekään tuttu? 

WP_20160827_10_23_09_Pro 1

 

 

Vaikka emme purjehtimaan tänään rantaan menemme silti. Laiturilla voi nauttia auringosta ja rannan suojaisuudesta ja katsoa turvallisen matkan päästä järven selän tummasta vedestä erottuvia vaihtopäitä ja seurata puuskien etenemistä veden pinnassa.

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Myrskyisen päivän huvit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s