Jäätyneet ruusut ja ainutlaatuinen festaritunnelma

Kahtena edellisenä vuotena Hanko on lumonnut meidät pyhäinpäivän aikaan myöhäissyksysellä lämmöllä ja kauneudellaan, mutta nyt se yllätti talvisuudellaan. Talvi on tullut tänne kertarysäyksellä: pakastanut ja jäädyttänyt ruusut täydessä kukassa nuppuja täynnä. Ohut lumipeite valaisee puiston ja peittää rannan hiekan.

Tällä kertaa yövymme Villa Maijassa,  miten viehättävä paikka. Kuin suoraan ruotsalaisesta tai ahvenanmaalaisesta majatalosta tv-sarjassa. Kaikki pienet yksityiskohdat on mietitty kohdalleen. Koristeet, kukat huonekalut,  valaisimet henkivät saariston tai rantakaupungin huvilaromantiikkaa sadan vuoden takaa sovitettua nykyihmiselle sopivaksi. Palvelu on ystävällistä ja tunnelma kodinomaisesti saaristolainen.  Minulle siitä tulee tunne kuin olisin ulkomailla.

wp-1478353770231.jpeg

Villa Maija talviasussaan.

Sopii kyllä minulle oikein hyvin. Täällä lepää silmä ja sielu eikä vatsakaan valita,  kun pöydät notkuvat herkkuja aamiaisella ja päivällistä voi mennä nauttimaan rantaan laadukkaisiin ravintoloihin. Tämän enempää en lomalta toivokaan.

Varsinainen syymme valita Hanko viikonlopun viettopaikaksi juuri nyt on kuitenkin Hangon elokuvajuhlat. Parasta antia ovat olleet tähän asti massalevitykseen päätymättömät pohjoismaiset elokuvat. Festaritunnelma on kertakaikkiaan ainutlaatuinen: ei ole tungosta, ei melua. Rantamaiseman autius ja rauha puhuttelevat meitä juuri oikealla tavalla. Tänä vuonna lumi tekee tunnelmasta taianomaisen ja jouluisen, vaikka kirpeä mereltä puhaltava viima puraiseekin poskea.

 

5 ajatusta artikkelista “Jäätyneet ruusut ja ainutlaatuinen festaritunnelma

  1. Paluuviite: Hengähdys Hangossa – satumaista juttua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s