Vihdoin kukassa

Viileän talomme etuna on, että kukat, tai ainakin jotkut lajit, säilyvät pitkään. Joulukukat vähän myöhästyivät kukinnassaan ja vasta nyt ne alkavat olla kukassa. Tosin amarylliksistä on ehtinyt avata kukkansa vasta ensimmäinen ja se on valkoinen kaunotar. Viime postauksessa laittelin kuvia asetelmistani, mutta niissä ei ollut kukkivia kukkia ollenkaan vielä. Laitanpa siis nyt muutaman kuvan kukkivistakin.

Hyasinttien väreiksi valitsin sinistä ja valkoista, olkoon sitten vaikka Suomen tulevan juhlavuoden kunniaksi. Minusta tuo sinisen sävy on erityisen kaunis. Valokuva ei välttämättä tuo esiin juuri oikeaa sävyä, mutta jokainen voi kuvitella loput. Takana loistavat himmeinä joulukuusen valot.

Valkoinen amaryllis on kaksivanainen ja toinen vana on vielä nupulla. Kaksi kukkaa on avautunut ensimmäiseksi kukkaan ehtineeseen vanaan. Ehkä toisen vanan kukat ilahduttavat minua vielä uuden vuoden reissun jälkeenkin.  Punaiset amaryllikset antavat vielä odottaa itseään, mutta ehkä nautin niistä loppiaisen seudulla.

2 ajatusta artikkelista “Vihdoin kukassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s