Kevätkauden avaus

Tammikuu on melkein taisteltu, ja helmikuu on jo kylvökuukausi. Minä aloitin valmistautumisen ostamalla uuden istutuspöydän olohuoneesen vanhalle paikalle. Ihastuin wp-1485699185527.jpgsäädettäviin pukkijalkoihin, joissa on myös hylly. Pöytälevyä emme ruuvanneet mitenkään kiinni, että pöytä on tarvittaessa helppo siirtää tai purkaa.

Istutuspöydän sijoituspaikka on muuten oikein sopiva, mutta uusi apurini taitaa olla niin innokas maistelemaan kaikkea, että istutettavaksi avomaalle tai lavoihin ei taida jäädä mitään. Tänään jo piti käydä tutkimassa kaikki uudet esineet. Pöydälle on aivan liian helppo kipaista portaiden kautta. Täytynee keksiä jonkinlainen aita portaiden ja pöydän väliin.

Keräilin esiin lämpömaton,  kasvivalotelineen, esikasvatusastiat, sumutinpullon ja pienoistyökalut. Hetken aikaa piti kyllä taas miettiä, mihin olikaan kaiken piilottanut kesällä. Tietyllä tapaa olen kyllä aika järjestelmällinen, mutta pientä lipsumista on aina välillä ja nyt kun tilaa on yllin kyllin, tavaroita tulee välillä ripoteltua sinne tänne. Pesin kaikki ja laitoin odottamaan pöydälle. Ehkäpä jo ensi viikolla päästään kylvöpuuhiin!

wp-1485698364662.jpgLöysin siemenpusseille täydellisen säilytyslaatikonkin. Vanerinen kolmen viinipullon laatikko sopii tarkoitukseen kuin nakutettu. Kansi pitää siemenet  auringon valolta suojassa. Tuli mieleen vanha sanonta: ”Aika tavaran kaupittee.” Tätä tarkoitusta varten en sitä Alkosta itselleni kerjännyt,  sillä tosiaankin pyysin mukaani tyhjän laatikon, mutta nyt keksin sille arvoisensa tehtävän.

wp-1485699616441.jpgOlisin voinut jo tänään aloittaa herneenversojen kasvatuksen, mutta ei minulla ollutkaan kylvömultaa. Sain nimittäin viime viikolla paketin Hyötykasviyhdistykseltä. Laitoin eilen herneet likoamaan veteen ja tänään kaadoin veden pois ja laitoin lasipurkin kuivauskaappiin. Kasvatan vähän ituja jo valmiiksi, kun ei kerran ollut multaa, mihin kylvää. Siemenpussissa oli hyvät ohjeet, miten ituja kasvattamalla voikin jouduttaa kasvua. Täytyy vain muistaa, että, jos siemenet ehtivät tehdä ituja, niitä ei saa peittää mullalla.

Seuraavaksi aion ryhtyä suunnittelemaan kylvöaikataulua. Pitää tutkia myös tarkkaan viime kevään muistiinpanot ja yrittää ottaa oppia viime kevään kokemuksista. Pitää myös tutkia, mitä siemeniä vielä puuttuu tai mitä olisi ehdottomasti saatava vielä. Ainakin malabarinpinaattia täytyy hankkia vielä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s