Väriä etsimässä

Nyt on taas päästy siihen hetkeen keväässä, että minun pitää päästä kasvihuoneisiin ja puutarhoihin katsomaan vihreyttä ja väriä. Kevät esitteli jo vähän aurinkoa ja lämpöäkin, mutta vetäytyi taas ja viileni. Väriä on luonnossa vielä melko niukasti. Kirjoitin samasta aiheesta viime keväänäkin otsikolla Ensiapua viherikävään. Nyt sitä tarvitaan taas, ensiapua siis.

Päätin käydä etsimässä väriä kevääseen Viherpajalta. Keltainen oli  ehdoton päivän väri. Pääsiäisen lähestyminen näkyi monenlaisissa pikkuasetelmissa ja keltaisuus oikein hehkui tete-narsisseissa. Hyasintit olivat myös oikein kauniita ja en voinut olla ostamatta itsellenikin niitä. Narsissit asettelin jo ulos ja hain niille seuraksi pajunkissoja, mutta hyasinteista kuulin kaupassa, että ne eivät kestä pakkasta, joten ne saivat jäädä verantoon odottamaan pääsiäistä.

IMG_0431Orvokkien kasvatus oli myös jo tosi pitkällä. Kasvihuoneessa oli pitkät rivit amppeliorvokkeja. Väreinä oli lähinnä keltaista ja sinistä. Lisäksi Viherpajalla oli juuri nyt timanttikukkanäyttely. Niistä löytyi monenmoista väriäsävyä kaikissa sateenkaaren väreissä. Itse en vielä syttynyt orvokkeihin enkä timanttikukkiinkaan.

Viherpajan ehdoton erikoisuushan on japanilainen puutarha. Olen käynyt siellä joskus vuosia sitten, ja kirsikan kukkiessa sinne tietenkin pitäisi mennä, sillä silloinhan se on upeimmillaan. Nyt vasta muutama pikkuinen kukka oli siellä täällä avautumassa. Silti puutarhassa on aivan kiva oma tunnelmansa. Ensimmäiseksi iski vastaan yllättävä viileys ja sokkeloisen reitin takaa avautui japanilainen maisema. Vesiputouksen solina ja jokin japaniin viittaava musiikki auttoivat eläytymään aiheeseen. Kalat olivat yllättävän suuria ja niitä oli eri värisiä. Jotain viime silausta ehkä jäin kaipaamaan, mutta kokemus olisi varmasti ollut täydellisempi kirsikan kukkiessa.

Puutarhasta on kirjoitettu aika paljon muissakin blogeissa, esimerkiksi löysin Parasta puutarhassa -blogin, jossa kirjoittaja on vaikuttunut erityisesti ulkopuolen ja sisäpuolen ristiriitaisuudesta.

IMG_0470Väri- ja viherterapiaksi käynti oli oikein oivallinen. Sain siitä puhtia laittaa omat kevätasetelmat porraspieleen. Kuivuneet ja ruskeiksi muuttuneet kanervat ja havut näyttivätkin jo niin tunkkaisilta. Nyt odotellaan vain vähän lämpenemistä, että narsissit oikein avautuisivat. Niiden seuraksi voi vähän myöhemmin hankkia helmililjoja vaikkapa. Tulee kyllä sitten ruotsalainen väritys eikä mitään Suomi 100 -tyyliä.

IMG_0457Tietenkään en voinut ohittaa siemenhyllyäkään, vaikka kuinka siemenvarastot pullistelisivat jo entuudestaan. Käteen tarttui tällä kertaa violetinsinisen sävyinen tuoksuherne, jonka ajattelin laittaa kasvamaan Presidentin seuraksi. Ovat jotenkin niin samaa sävyä, että yhdistelmä voisi olla kiva. Lisäksi voi laittaa jotain toista väriä. Jos vaikka siitä rakentaisi juhlavuoteen sopivan värimaailman.

 

3 ajatusta artikkelista “Väriä etsimässä

  1. Niukassa tosiaan ovat värit tässä vaiheesa vuotta, kuivaa ruskeaa ja sameaa harmaata pääasiassa. Mutta onneksi on kevätkukat! Mulla ei ole vielä yhtään, mutta ehkäpä lähipäivinä pääsisin kaupoille. Tämä postaus kyllä innosti siihen, kiitos!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s